Skip to main content
CHINUR CLINIQ AB

PRP terapi för hår och hud

PRP (Platlet Rich Plasma) har blivit en mycket eftertraktad icke-kirurgisk procedur för ansikts- och hudföryngring. Både män och kvinnor som har tunnat hår är bra kandidater för PRP-hårterapi. Studier visar att PRP kan ha en mycket bra effekt på hårväxt hos en del av människor.

Vad är PRP?

PRP är en koncentrerad plasma, innehållande blodplättar, tillväxtfaktorer, leukocyter och cytokiner.

Hur det fungerar?

Tillväxt faktorer är proteinmolekyler som naturligt produceras av våra kroppar och arbetar till reglera celldelning och cellöverlevnad.

PRP för hår

PRP ges även i följd av hårtransplantation. Med denna indikation möjliggör PRP vävnaden att läka snabbt, och håller hårsäckarna kvar i aktiv tillväxtfas under lång tid och hjälper till deras anpassning till det transplanterade området efter operationen. Dessutom genererar PRP nya mikrokärl i transplanterat område och inducerar hårsäckar för att ta emot syre och näring snabbt.

PRP för hud

PRP är en av de mest populära metoderna för hudföryngring. Ingreppen försörjer tillväxtfaktorer som stimulerar ny celltillväxt och produktion av kollagen, och hjälper till att förbättra din hudstruktur och återställa den förlorade volymen av din hud och signifikant minska rynkor. Eftersom allt är extrakt från din egen kropp finns ingen risk för allergiska reaktioner.

CHINUR CLINIQ AB

Hårtransplantation och hudföryngring.

Kontakta oss