Skip to main content
CHINUR CLINIQ AB

Shockwave Therapy

Shockwave Therapy är även en välbeprövad metod för reducering av celluliter. Den finns många olika metoder på marknaden som hävdar att dom tar bort celluliter, men få som visar hållbara resultat. Shockwave Therapy är en kliniskt beprövad metod som ger synliga resultat och resultaten håller oftast i flera år, beroende på kost- och levnadsvanor.

Shockwave therapy

Celluliter eller apelsinhud som det även kallas är något som framförallt drabbar kvinnor efter puberteten. Det är ett tillstånd när underhudsfett klumpar ihop sig under huden. Det skapar en ojämn hud som orsakas av att ett pressas upp mot den bindväv som omger fettcellerna, vilket resulterar i en gropig effekt.

En Shockwave Therapy behandling sätter igång många olika processer i området som behandlas, bland annat, ökad blodcirkulation, utrensning av slaggprodukter, ökad nybildning av blod-lymfkärl, produktion av kollagen och elastin som i sin tur leder till att huden stramas åt. Det finns 3 olika grader av celluliter och beroende på din grad och hur mycket som ska behandlas kan det behövas mellan 3-10 behandlingar. Behandlingen börjar med att en vattenbaserad kontaktgelé appliceras mellan munstycke och hud för att uppnå maximal effekt av stötvågorna. Sedan glider munstycket över problemområdet upprepande gånger vilket gör att stötvågorna förs ner igenom huden och når vävnaden.

Behandlingsområden:

Lår, Rumpa, Armar, Mage

SHockhwave therapy