Skip to main content
CHINUR CLINIQ AB

PDO-trådar

PDO-trådarna som används vid trådlyft är gjorda av Polydioxanon (PDO) och är tunnare än ett hårstrå. De är utav samma material som sedan lång tid tillbaka använts inom kirurgi och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och ofarliga för kroppen.

tradlyft behandling
Vad är Trådlyft med PDO?

Trådlyft med PDO-trådar är ett icke kirurgiskt lyft som stramar upp huden genom en kollagen- och elastin stimulerande teknik. Resultatet blir en slätare hy och huden får ny spänst. Trådlyft har snabbt blivit en ledande metod bland hudföryngrande behandlingar. Anledningen bakom detta är bland annat att patienterna upplever effektiva resultat utan att behöva gå under narkos, intensiv smärta eller lång återhämtningstid som ofta associeras med ett kirurgiskt ansiktslyft. Metoden ger omedelbara resultat och förbättras med tiden för att ge ett långvarigt resultat.

Hur fungerar det?

Behandlingen utförs med en trådlyftsteknik där man med hjälp av en nål placerar ett antal trådar på utvalda ställen under huden för att stimulera ny kollagenproduktion och ge en uppstramande effekt. Med denna metod har vi även möjlighet att forma ansiktet efter dina önskemål. Genom att använda kraftigare trådar som placeras på ett specifikt område kan vi skapa mer kollagenstimulering som i sin tur leder till ett större lyft. De vanligaste områdena som behandlas i ansiktet är  kinder, dubbelhaka, käklinje, panna, mun, nasolabiala veck, kring ögonen och hals.

PDO-trådarna som används vid trådlyft är gjorda av Polydioxanon (PDO) och är tunnare än ett hårstrå. De är utav samma material som sedan lång tid tillbaka använts inom kirurgi och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och ofarliga för kroppen. Trådarna kommer i olika former, med eller utan hullingar/koner, och väljs ut beroende på behandlingsområde. Vi kan exempelvis skapa ett ögonbrynslyft genom att placera kraftigare trådar i pannområdet med hjälp av en tunn kanyl. Under din konsultation diskuteras vilken tråd och placering som passar just dig.

Behandlingen passar både yngre och äldre. Man kan göra behandlingen för att kontinuerligt bibehålla elasticiteten i huden eller för att återskapa förlorad spänst och skapa ny uppstramning.

Varje behandling är individuell och tar mellan 45-60 min beroende på hur stort område som ska behandlas. Vi börjar med att applicera en bedövningsalva som får ligga cirka 30-45 min och sedan förs PDO-trådarna in med en tunn nål som placeras strategiskt. Detta stimulerar succesivt ny kollagentillväxt och leder till en fastare hud med ett lyft.

Att tänke på efter behandling

Direkt efter behandlingen kan man uppleva en viss svullnad, ömhet, och rodnad. Det kan även förekomma blåmärken som försvinner efter drygt en vecka. När man lagt kraftigare trådar kan man känna att det stramar åt de första veckorna, detta avtar gradvis. Andra mer allvarliga biverkningar såsom infektion är väldigt sällsynta. Omedelbart efter din behandling kan du se en åtstramning men ditt slutgiltiga resultat ser du vanligen efter 3-6 månader. Resultat håller i cirka 1-2 år beroende på ålder, hudtyp och levnadssätt. Vi rekommenderar att man gör en touch-up behandling efter ungefär 6 månader om man önskar en ännu mer uppstramande effekt och ett långvarigt resultat.

Detta avråder vi

Vi rekommenderar inte att man gör ett trådlyft om man har mycket överskottshud eller väldigt djupa veck då effekterna blir minimala. I dessa fall krävs en mer invasiv behandling som kirurgi för att uppnå ett synbart resultat.